Informatieplicht
Vanuit de Wet Milieubeheer zijn bedrijven sinds 1993 verplicht om energiebesparende maatregelen toe te passen. Sinds 1 juli 2019 geldt daarnaast een informatieplicht. Wanneer uw bedrijf onder de informatieplicht valt dan bent u verplicht energiebesparende maatregelen te rapporteren. Speciaal voor uw sector is er een maatregelenlijst die kan helpen bij het kiezen van geschikte maatregelen. Wanneer u beschikt over alle benodigde technische informatie dan kunt u de aanvraag zelf doen.
Veel bedrijven kiezen er echter voor om de informatieplicht uit te besteden aan een specialist. Adviesbureau Sijperda-Hardy heeft ruimte ervaring op dit gebied en kan u volledig ontzorgen. Voor de informatieplicht hanteren wij de volgende aanpak:
- Opname op locatie
- Opstellen rapportage
- Doornemen rapportage
- Indienen rapportage bij RVO
Verplichting tot uitvoeren van energie besparende maatregelen vanuit wet milieubeheer
De informatieplicht vanuit Wet Milieubeheer is naast de EED-wetgeving geplaatst. Iedere ondernemer die meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 aardgas per jaar (of een equivalent daarvan) gebruikt, valt onder het Activiteitenbesluit, onderdeel van de Wet milieubeheer. Ondernemers worden in deze AmvB verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden.
Indien u vragen heeft over energie audits, EED, energie monitoring of de wet milieubeheer, neem dan contact op met ons bureau. Wij staan u graag te woord.
Wat betekent de informatieplicht voor u?
De sinds 1 juli 2019 geldende informatieplicht betekent dat een bedrijf, wanneer deze voldoet aan de verbruikscriteria, moet melden aan het bevoegd gezag:
- Wat het energieverbruik is
- Welke energiebesparende maatregelen er zijn genomen en welke gepland zijn
(gebruik hiervoor de erkende maatregelen voor uw branche)